Back To The Cyphers

Back To The Cyphers

Om 5 uur ’s ochtends was het team van Cypher HQ al druk bezig met de opbouw, want alles moest binnen 1 dag opgebouwd worden, uitgevoerd en ook weer afgebroken. Kortom een flinke taak! Al snel begon de zinderende hitte van de zon al het podium en de medewerkers te begroeten. Het werd immers 33 graden die dag. Maar dat heeft de pret niet mogen drukken!
Nadat het podium, de dansvloeren, de streetmarket en de graffiti-wall waren opgebouwd, kwamen breakers uit heel Europa binnengedruppelt. Ze kwamen uit alle uithoeken van het continent. Finland, Duitsland, Frankrijk en zelfs Russische deelnemers stonden paraat om hun vetste moves te showen. En dan moest ook wel, want het niveau lag erg hoog. Twee uur lang hebben alle dansers zich uitgesloofd om een plek te bemachtigen op het finale-podium. Waar tot €2000,- te verdienen was, als je de marathon vol hield.

Het publiek heeft zich uitstekend vermaakt door alle vette moves van de deelnemers, begeleidt door de deuntjes van legendarische DJ Mr. Sweet en DJ Kevanova. Na een dag vol bloed, zweet en tranen, is uiteindelijk Rob van Style Invader Crew uit België ervandoor gegaan met de felbegeerde prijs. Kortom, een zeer geslaagd evenement en zeker voor herhaling vatbaar!

In voorgaande jaren heeft Cypher HQ meerdere edities georganiseerd van het evenement Back to the Cyphers, waarbij veelal het jubileum werd gevierd van Cypher Active (crew). Zo heeft het 12,5 jarig bestaan plaatsgevonden in Café Koudijs en heeft er een succesvolle editie plaatsgevonden in het Willem II Poppodium.

Gedurende 2023 is er voor gekozen om het 15-jarig jubileum groot uit te pakken.
Zo heeft Arjuna Vermeulen zich gestort op de organisatie van dit evenement. Waarbij er zelfs voorrondes zijn geweest in Belgie i.s.m. Together We Stand en Duitsland i.s.m. Carl Sonnenschein Haus en Raebels Crew.

Op 10 juni 2023 heeft de Parade plaats mogen maken voor het grootste breaking evenement dat ooit in Den Bosch heeft plaatsgevonden. Back to the Cyphers streek op 10 juni jongstleden neer op een van de mooiste plekken in Den Bosch.

Foto's

Partners